Spaghetti alla Carbonara

Spagetti carbonara lages av spagetti, egg og bacon. Det er så enkelt og raskt å lage, at det er dumt å kjøpe ferdiglaget.


Oppskrift (2 porsjoner)

  • 200 g spagetti
  • 100 g bacon eller pancetta
  • pepper (helst nykvernet)
  • 1 hvitløksfedd
  • finhakket persille
  • 2 egg
  • parmesanost

Mens spagettien koker lages det andre i stand.
Stek baconstrimlene og visp sammen eggene.
Bland til slutt alt sammen og strø rikelig med ost på før servering.


Slik gjøres det:

 
Kok pastaen.



Stek baconstrimlene.



Tilsett nykvernet pepper, hvitløk og persille. Slå av plata.



Visp sammen to egg.



Bland bacon og spagetti og tilsett deretter eggene og litt pastavann.



Serveres med revet ost.

 

NB! Det er viktig at eggene ikke steker, for da ender en opp med spagetti med eggerøre i stedenfor.


Slik lages Spaghetti alla Carbonara på en italiensk restaurant:


Det finnes mange måter å lage spagetti carbonara på. Den originale italienske varianten lages visstnok uten fløte.

Nedenfor finner du en variant med fløte. Den er nok god den også, men den virker mye mektigere.


Spagetti Carbonara med fløte


Stikkord:

Én kommentar

whooah - Line

24.10.2011 kl.10:38

Nam! :)

Skriv en ny kommentar

salamandre

salamandre

44, Tromsø

Jeg er norsk, men bosatt i Frankrike. Dette er en blogg med hovedvekt på Frankrike (mat, musikk, samfunn, politikk, økonomi...)

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits