Spaghetti alla Carbonara

Spagetti carbonara lages av spagetti, egg og bacon. Det er s enkelt og raskt lage, at det er dumt kjpe ferdiglaget.


Oppskrift (2 porsjoner)

  • 200 g spagetti
  • 100 g bacon eller pancetta
  • pepper (helst nykvernet)
  • 1 hvitlksfedd
  • finhakket persille
  • 2 egg
  • parmesanost

Mens spagettien koker lages det andre i stand.
Stek baconstrimlene og visp sammen eggene.
Bland til slutt alt sammen og str rikelig med ost p fr servering.


Slik gjres det:


Kok pastaen.



Stek baconstrimlene.



Tilsett nykvernet pepper, hvitlk og persille. Sl av plata.



Visp sammen to egg.



Bland bacon og spagetti og tilsett deretter eggene og litt pastavann.



Serveres med revet ost.

NB! Det er viktig at eggene ikke steker, for da ender en opp med spagetti med eggerre i stedenfor.


Slik lages Spaghetti alla Carbonara p en italiensk restaurant:


Det finnes mange mter lage spagetti carbonara p. Den originale italienske varianten lages visstnok uten flte.

Nedenfor finner du en variant med flte. Den er nok god den ogs, men den virker mye mektigere.


Spagetti Carbonara med flte


Stikkord:

n kommentar

whooah - Line

24.10.2011 kl.10:38

Nam! :)

Skriv en ny kommentar

, Troms

Hei og velkommen til min franskinspirerte blogg! Jeg er en norsk trebarnsmor, bosatt i Sr-Frankrike.

Matbloggtoppen
hits